2013. január 23., szerda

Továbbtanulás. Itthon?!

Írtam egy cikket nem is olyan régen, de érdekelne a ti véleményetek is a témáról.
http://szobjektiv.blogspot.hu/2012/11/magyarorszag-igy-szeretlek.html
 (remélem működni fog a link)
Szóval várnám a véleményeteket, észrevételeiteket.

1 megjegyzés:

  1. Felteszed a kérdést, és meg is válaszolod azt!

    De a cikket nem fúródik bele teljes mértékben a továbbtanulás tematikájába csak sok példád közül egyként említed, ha arra vagy kíváncsi mit gondolunk a továbbtanulásról, akkor itt az én szubjektív véleményem:
    Nem is oly régen, nem is oly messze létezett egy dolog amelyet törvénynek neveztek, ez a törvény egy volt a sok közül. azért alkották, hogy a diákok végzős évük előtt két évvel tisztában legyenek a rájuk váró felvételi eljárás lényeges részeire.

    DE ez a mese véget ért, s helyette ott tartunk, hogy felvételi tájékoztató mai napon (jan. 25.!!) sem jelent meg nyomtatott formában, hosszas tiltakozások, tüntetések árán enged valamit is a kormány sz át nem gondolt oktatáspolitikájából, és napról napra csak annyi információt csepegtetnek, illetve, ha nem csepegtetnek, akkor valahogy kiszivárog a még most sem teljesen létező eljárásról illetve keretszámokról, hogy újabb tüntetéshullámokat ne váltsanak ki. Tehát így 34 nappal a beadási határidő előtt, még mindig bábként rángatják a sorsunk madzagját.

    Ezt meg lehet tenni emberekkel/gyerekekkel, akiknek ez az időszak alapból is jóval stresszesebb az érettségik, végső döntések meghozatala miatt, s rátenni még egy lapáttal, hogy még kilátástalanabb legyen a helyzet, s azt a kicsike fényt is az alagút végén ne lássuk?!?!

    Érdekes, ez lehet nem a legjobb oktatáspolitika.

    Eddig nem tudtam, miért mondja sok mindenki, hogy amilyen hamar csak lehet elmegy Magyarországról, (már, ha a kormány engedi) de most kicsit realizálódott bennem terveik háttere. S a kormány ezen össze-vissza kétségbeesett kapálózása, hogy valamilyen úton-módon itt tartsa a fiatalokat törvénnyel, 'zsarolással', vagy akármivel, ami még a tarsolyban van, nem teszi vonzóbbá a helyzetet, sőt még ront is rajta!

    Hirtelen ennyi jutott eszembe :D

    VálaszTörlés